De werkbus van… Kris Raghoenath

Kris Raghoenath is sinds zes jaar werkzaam bij Dolmans. Hij startte als handyman bij Dolmans Facility Management, maar besloot na een jaar de overstap te maken naar Dolmans Calamiteiten Diensten. Dagelijks komt hij als handyman bij verschillende klanten over de vloer: van particulieren tot bedrijven.

De weg naar werken bij Dolmans

“Voordat ik bij Dolmans terecht kwam, heb ik bij verschillende bouwmarkten gewerkt. Technische kennis van kluswerkzaamheden had ik dus volop, maar ik had de behoefte om meer met mijn handen en minder met mijn hoofd bezig te zijn. Vandaar dat ik uiteindelijk de overstap heb gemaakt naar Dolmans en de functie van handyman. Ik kom vooral veel bij mensen thuis over de vloer. We herstellen woningen na bijvoorbeeld brand- of waterschade. Maar ik herstel ook woningen als een oude bewoner eruit gegaan is of als een woning langere tijd onbewoond is geweest. Mijn werkzaamheden lopen enorm uiteen. Van het sauzen van muren tot het plaatsen van elektra en van slopen tot loodgieterswerk. Het doel is altijd hetzelfde: de klant ontzorgen.”

Een rijdend magazijn

“Mijn werkbus is eigenlijk mijn rijdende magazijn. Ik heb echt van alles en nog wat bij me. De indeling van mijn bus is erg belangrijk voor me. Ik weet precies waar alles ligt en kan alles in een mum van tijd vinden. Dat georganiseerde zit sowieso wel een beetje in me, maar tijdens mijn werk ervaar ik er alleen maar voordelen van. Na een klus of aan het eind van een werkdag zorg er ik er dan ook voor dat alles weer netjes op de juiste plek ligt. Dat is ook iets wat ik altijd mee probeer te geven aan nieuwe collega’s, want het maakt je werk een stuk makkelijker. ”

“Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je werkbus schoon en opgeruimd is. Ik vind dat zelf ook belangrijk, dus ik was mijn bus regelmatig. Dat kunnen we gewoon doen op onze vestiging aan het einde van een werkdag. Maar soms zet ik thuis nog even de hogedrukspuit op het dak van mijn bus, want dat wordt snel vies.”

Een complete uitrusting

“Omdat ik werk als handyman, heb ik veel verschillende spullen bij me. Schroeven, bouten, pluggen, koppelingen en klein gereedschap, maar ook schoonmaakspullen en groter gereedschap. Ik ben vaak aan het sauzen of schilderen, dus de spullen die ik daarvoor nodig heb, heb ik aan de linkerkant georganiseerd. Kwasten, afplaktape, rollers en dergelijke. Rechts vind je meer bevestigingsmaterialen en gereedschap. Door de jaren heen heb ik een aardige verzameling van spullen opgebouwd. Moet er een deur afgehangen worden? Dan heb ik de juiste spullen in mijn bus liggen. Maar dat geldt ook als er elektra moet worden afgedopt of als ik een leiding moet verleggen of klein soldeerwerk moet doen.

Mijn bus heeft een uitschuifbare bankschroef, die ik gebruik om materialen op maat te zagen. Aan de zijkant van mijn werkbus zit ook nog een deur, daar ligt het grotere materiaal achter of grotere spullen die ik vaak gebruik: een boormachine en een zaag bijvoorbeeld, maar ook een mop. Het is wel zo netjes om je vieze voetstappen achter je weg te dweilen als je ergens klaar bent. Als ik weet dat ik naar een klus moet waar ik specifiek materiaal voor nodig heb, neem ik dat ’s ochtends mee vanuit de vestiging of ga ik zelf langs de bouwmarkt.”

De vrijheid van alleen werken

“Ik werk grotendeels alleen. Dat vind ik ook wel prettig, want zo kan ik lekker doorwerken en houd ik zelf de controle over de hele klus. Bewoners of betrokkenen willen vaak ook hun ei kwijt en praten graag met me. Dat vind ik niet erg, maar heel begrijpelijk juist. Ik vind het niet erg om onderweg veel alleen te zijn. Als ik in mijn bus onderweg ben, luister ik altijd naar hindoestaanse muziek. Ik ben geboren Surinamer maar mijn roots liggen in India, dus dat heb ik er toch aan overgehouden.”

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!

Bedrijfsbrochure Dolmans