Interview Lily Odinot

“Mijn vorige langdurige job was bij een detacheringsbureau in de financiële sector. Hier ondersteunde ik voornamelijk de commercieel directeur. Ik onderhield alle relaties met professionals en opdrachtgevers, runde administratieve projecten met inzet van eigen medewerkers, onderhield alle marketing en ik zat deeltijd langere tijd ook zelf nog gedetacheerd, als laatst bij de gemeente Woerden. In mei 2024 was ik toe aan een nieuwe stap. Ik had net een nieuwe baan gevonden toen de nieuwe manager helaas besloot dat mijn functie overbodig was. In mijn proeftijd werd er afscheid van mij genomen. Gezien ik op dat moment ook net zwanger was (en hier eerlijk over was), was het zoeken naar een nieuwe baan erg lastig.”

Een warm welkom

“Via mijn netwerk op LinkedIn en de fantastische steun die ik daar kreeg, kwam ik in contact met Jacquelien (recruiter bij Dolmans Facility Management). Haar eerste bericht was al zo hartelijk en verwelkomend, ook naar mijn aanstaande kindje, dat dat gelijk al een heel goed gevoel gaf. Dat gevoel werd alleen maar sterker toen ik met mijn manager Diane Kropff in contact kwam. De klik en de match was wederzijds, dus inmiddels ben ik half september gestart bij Dolmans Facility Management! Het is fijn dat ik gezien word voor de persoon die ik nu en op langere termijn ben en er niet alleen maar gekeken wordt naar mijn huidige situatie inclusief aankomend zwangerschapsverlof.”

De eerste stappen

“In mijn rol als commercieel medewerker binnendienst ondersteun ik onze sales manager Diane zoveel als ik kan. Dat betekent dat ik me bezig houd met de voorbereiding en uitwerking van aanvragen. Ik loop nieuwe tenders en aanvragen door, stel eventuele vragen terug aan de opdrachtgever, zet uitvragen uit bij onze partners, stel offertes en prijsvoorstellen op, licht onze dienstverlening toe etc. In die hoedanigheid heb ik dan ook contact met collega’s, partners en opdrachtgevers.

De eerste weken bij Dolmans Facility Management waren vooral gericht op het eigen maken van de werkzaamheden. Ik vaar goed op leren in de praktijk, dus met de hulp van Diane ben ik al redelijk vlot in een aantal lopende zaken gedoken. Alles is terug te vinden en te lezen dus met een beetje logica kom je al ver. En wat ik niet weet, dat vraag ik!”

De juiste match

“Het gevoel van de juiste match is in de eerste weken alleen maar groter geworden. Mijn collega’s zijn allemaal heel hartelijk en begripvol. Iedereen heeft zijn verhaal en kan daarmee ook zichzelf zijn, iets wat mij ook erg ligt dus waarin ik me heel goed kan vinden. Tegelijkertijd zijn we ook allemaal doeners, recht door zee en hoeven we niet onnodig lang ergens over na te denken en te overleggen.

Als ik naar de toekomst kijk, kan ik niet anders dan eerlijk antwoorden dat voor mij natuurlijk eerst een heel grote gebeurtenis op de planning staat: de geboorte van mijn eerste kindje. Ik kijk ernaar uit om zowel vóór mijn verlof als erna de werkzaamheden zoveel mogelijk eigen te maken en contacten op te bouwen met onze partners. Dat is iets wat me altijd erg heeft gelegen: relaties bouwen. Ik hoop dit in de toekomst nog meer te kunnen doen.”